Πώς να κάνετε μόνες σας γαλλική πλεξούδα στα μαλλιά σας

Η γαλλική πλεξούδα είναι ένα από τα πράγματα στη ζωή που φαίνεται πιο δύσκολα και εκνευριστικά από ό, τι στην πραγματικότητα είναι. Όχι, δεν χρειάζεται να ζητάτε από την μόνη φίλη σας που είναι καλή στα χτενίσματα να κάνει τη δική σας κάθε φορά, γιατί το μόνο που χρειάζεστε είναι τα σωστά προϊόντα, λίγη υπομονή και λίγη εξάσκηση.

Έτσι, αν ψάχνετε για έναν άλλο τρόπο για να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, η γαλλική πλεξούδα είναι εδώ για εσάς και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να ακολουθήσετε ένα από αυτά τα tutotorials στο YouTube. Ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας, κάθε ένας από τους τρόπους αυτούς θα απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις σας για τις πλεξούδες, έτσι ώστε ποτέ δεν θα αναρωτηθείτε ξανά για το πώς θα τις κάνετε με τα δάχτυλά σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Πώς να κάνω γαλλική πλεξούδα στα μαλλιά μου;

Αυτό που ξεχωρίζει μια γαλλική πλεξούδα από, ας πούμε, μια ολλανδική πλεξούδα είναι ότι χωρίζετε τα μαλλιά στην μέση, πράγμα που κάνει την πλεξίδα να φαίνεται πιο επίπεδη και όχι ανυψωμένη. Εύκολο να το εξηγήσει κανείς, αλλά πώς γίνεται είναι το θέμα.

Εάν θέλετε δύο γαλλικά πλεξούδες, χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση και στερεώστε με κοκαλάκι το ένα μέρος. Στη συνέχεια, πάρτε το ένα τμήμα των μαλλιών, πάρτε μία τούφα περίπου 4 εκατοστών,  χωρίστε την σε τρία ίσα κομμάτια και αρχίστε να πλέκετε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε συνήθως: περάστε το δεξί κομμάτι πάνω από το μεσαίο κομμάτι και στη συνέχεια περάστε το αριστερό κομμάτι πάνω από το μεσαίο κομμάτι.

Αλλά εδώ έρχεται το δύσκολο μέρος, γιατί μόλις αρχίσετε την πλεξούδα σας, πρέπει να ξεκινήσετε να προσθέτετε μία μικρή τούφα μαλλιών σε κάθε τμήμα κάθε φορά που το διασχίζετε στη μέση. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στην άκρη και στη συνέχεια δέστε τα με λαστιχάκι.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Πώς να κρατήσετε τα τμήματα των μαλλιών όταν τα πλέκετε.

‘Έχετε ξεκινήσει την πλεξούδα σας και έχετε μια καλή ροή αλλά τότε συνειδητοποιείτε ότι έχετε περισσότερα  μαλλιά από ότι χέρια. Μην αγχώνεστε γιατί δεν είστε η μόνη που στο σημείο αυτό θέλετε να τα παρατήσετε και να τα πιάσετε σε απλή αλογοουρά.

Σε αυτό το tutorial, η YouTuber Abby Smith σάς δείχνει πώς μπορείτε να μεταφέρετε και τα τρία τμήματα στο ένα χέρι για να απελευθερώσετε το άλλο ώστε να μπορείτε εύκολα να τραβήξετε την πρόσθετη μικρή τρίχα σας. Εν ολίγοις, θα χρησιμοποιείτε όλα τα δάχτυλά σας ως μικρά άγκιστρα για να κρατήσετε τα τρία τμήματα καθώς εργάζεστε. Αφού διασχίσετε μια λωρίδα μαλλιών πάνω από μια άλλη λωρίδα μαλλιών, θα μεταφέρετε όλα τα τμήματα στα ίδια δάχτυλα από την άλλη πλευρά για να διατηρήσετε τη ροή.

Πώς να κάνω γαλλική πλεξούδα για να αποκτήσω μπούκλες χωρίς χρήση θερμότητας.

Αν ακόμα δεν έχετε μάθει τέλεια τις γαλλικά πλεξούδες, εξασκηθείτε τη νύχτα πριν κοιμηθείτε για να έχετε τέλειες χαλαρές μπούκλες το πρωί. Δεδομένου ότι η τελική εμφάνιση δεν είναι η πλεξούδα, δεν πειράζει αν έχετε μερικά λάθη και τούφες που πετάγονται. Για καλοσχηματισμένες μπούκλες, έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι με νερό και ξεχάστε τα μαλλιά σας όσο φτιάχνετε την πλεξούδα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Φτιάξτε τα μαλλιά σας σε δύο γαλλικές πλεξούδες, σταματώντας στον αυχένα του λαιμού σας. Εάν τα μαλλιά σας πάνε προς τα κάτω, συνδέστε τις δύο ουρές για μία μεγάλη ενιαία πλεξούδα, έτσι ώστε οι μπούκλες στα άκρα των μαλλιών σας να μην είναι πολύ σφιχτές. Το πρωί, ξετυλίξτε τις πλεξίδες για πραγματικά φυσικά κύματα, χωρίς θερμότητα.

Πώς να κάνω γαλλικά πλεξούδα σε φυσικά μαλλιά.

Η YouTuber Rayann ξεκινάει με φυσικά μαλλιά και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια βούρτσα για να εξομαλύνει τους κόμπους πριν την πλέξη. Στη συνέχεια, χωρίζει τα μαλλιά της στη μέση με την ουρά μιας λεπτής χτένας, βάζει λίγη ενυδατική κρέμα μαλλιών σε όλο το μήκος της τούφας και βάζει gel στις ρίζες και τις φύτρες για άψογο αποτέλεσμα.

Μπείτε ΕΔΩ για να βρείτε τα επαγγελματικά προϊόντα για να πετύχετε μόνες σας τις ιδανικές γαλλικές πλεξούδες.

by Elena Tsakiridou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s