Μύθοι και αλήθειες για την απολέπιση

Άλλο scrub και άλλο peeling
ΑΛΗΘΕΙΑ

Με τη λέξη scrub εννοούμε τα προϊόντα που κάνουν μηχανική απολέπιση και είναι αυτά στην σύνθεση των οποίων θα βρεις κόκκους. Με τη λέξη peeling εννοούμε τη χημική απολέπιση, τα προϊόντα δηλαδή που όταν τα εφαρμόζεις νιώθεις ένα μικρό κάψιμο στην επιδερμίδα.

Ακμή και απολέπιση πάνε μαζί!
ΜΥΘΟΣ
Όσο και να μας φαίνεται λογικό πως όταν απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας διώχνουμε τα σπυράκια, δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα τα κάνουμε χειρότερα! Το δέρμα που έχει ενεργό ακμή δεν πρέπει να απολεπίζεται, εκτός αν έχει δοθεί δερματολογική εντολή. Αν πάλι δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς απολέπιση, θα πρέπει να ζητήσουμε από τον γιατρό μας να μας δώσει κάποια λύση που το πιθανότερο είναι να εφαρμόζεται στο ιατρείο.

Μπορώ να απολεπίζομαι όσες φορές θέλω
ΜΥΘΟΣ
Τα απολεπιστικά προϊόντα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε χρήση τις 3 φορές την εβδομάδα.

Υπάρχει ένα απολεπιστικό προϊόν για την κάθε επιδερμίδα
ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν συστήνεται σε όλες τις επιδερμίδες να απολεπίζονται, όπως για παράδειγμα στις ακνεικές, οπότε δεν υπάρχει ένα προϊόν για κάθε επιδερμίδα. Για τις επιδερμίδες όμως που «επιτρέπεται» να απολαμβάνουν τα οφέλη της απολέπισης, υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που σέβονται την επιδερμίδα ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της.

Τους ζεστούς μήνες δεν πρέπει να απολεπίζουμε την επιδερμίδα μας
ΜΥΘΟΣ
Ακριβώς το αντίθετο! Ειδικά τους μήνες αυτούς που οι πόροι φράσσονται και η επιδερμίδα συγκεντρώνει όλα τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά της, τότε είναι που πρέπει να δράσουμε!

Μπορείς να βρεις ΕΔΩ προΐόντα απολέπισης-peeling προσώπου με έκπτωση έως -35%

preview16

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s