Ο απόλυτος οδηγός για την εφαρμογή eyeliner σε κάθε τύπο ματιού

Γιατί το σωστό make up θέλει ψάξιμο.

Γνωρίζετε ήδη ότι το σχήμα των ματιών σας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των φίλων σας, οπότε γιατί να εφαρμόσετε το eyeliner με τον ίδιο τρόπο; Η αλήθεια είναι, σίγουρα, ότι και οι δυο μπορείτε να πετύχετε το cat eye, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε λίγο το τελείωμα για να δώσετε έμφαση στο μοναδικό σας σχήμα.  Ευτυχώς για εσάς, η make up artist Jaleesa Jaikaran γνωρίζει ακριβώς ποιο στιλ eyeliner ταιριάζει στον τύπο ματιού σας.

Είτε έχετε αμυγδαλωτά, προς τα κάτω, μεγάλα, ασύμμετρα, στρογγυλά, μικρά, μέσα τις κόγχες ή οπουδήποτε άλλο σχήμα, δείτε παρακάτω τις ιδανικές συμβουλές για εσάς.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Αμυγδαλωτά μάτια.

Τα αμυγδαλωτά μάτια είναι συνήθως στρογγυλά στο κέντρο, μυτερά στην εσωτερική γωνία του βλεφάρου και με ανοδική τάση προς την εξωτερική γωνία.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: προτιμήστε σε ένα eyeliner με πιο κρεμώδη σύσταση και εντοπίστε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας, πριν το εφαρμόσετε ελαφρά προς τα έξω για ένα μαλακό, ονειρικό τελείωμα. «Δεδομένου ότι αυτό το σχήμα ματιών τείνει να είναι πιο συμμετρικό, μπορεί να υποστηρίξει κάθε εμφάνιση, αλλά η πιο εύκολη τεχνική είναι να ακολουθήσετε το φυσικό σχήμα του ματιού, ενώ παράλληλα να κάνετε πιο παχιά την γραμμή προς το εξωτερικό τρίτο μισό του ματιού», εξηγεί η Jaikaran.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μάτια με σχήμα προς τα κάτω.

Δεν είστε βέβαιοι εάν τα μάτια σας έχουν το συγκεκριμένο σχήμα; Φανταστείτε μια αόρατη οριζόντια γραμμή που διέρχεται από το κέντρο τους. Αν η εξωτερική γωνία πέφτει κάτω από αυτή την «γραμμή», τότε έχετε αυτό το σχήμα.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Χρησιμοποιώντας ένα έντονο μολύβι, σχεδιάστε μία πολύ λεπτή γραμμή cat eye, με το άκρο της στην εξωτερική γωνία του ματιού να έχει ανοδική πορεία. Κρατώντας την «ουρά» μικρή, βοηθά επίσης να φαίνεται το μακιγιάζ και όταν χαμογελάτε. Και αφήστε την κατώτερη γραμμή βλεφαρίδων σας γυμνή, ώστε να μην ανταγωνίζεται την ένταση στο από πάνω τμήμα.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Επιμήκη μάτια.

Εάν ο χώρος μεταξύ των εσωτερικών γωνιών είναι μεγαλύτερος από το πλάτος ενός από τα μάτια σας, τότε έχετε επιμήκη μάτια.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Διατηρήστε το χρώμα συγκεντρωμένο στις εσωτερικές γωνίες των ανώτερων και κατώτερων γραμμών των βλεφαρίδων, ελαχιστοποιώντας κάθε προϊόν που εφαρμόζεται στις εξωτερικές γωνίες για να συμβάλλετε στη δημιουργία περισσότερης ισορροπίας και να τραβήξετε την εστίαση προς τα μέσα.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Ασύμμετρα μάτια.

Τα ασύμμετρα μάτια μπορούν συχνά να έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχήμα, καθώς το ένα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το άλλο, ένα κοινό χαρακτηριστικό στον τύπο αυτόν, αφού το πρόσωπο του καθενός είναι ασύμμετρο σε κάποιο βαθμό.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι, σχεδιάστε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας από την εσωτερική προς τη εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, αν (και μόνο εάν) θέλετε να δημιουργήσετε μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των ματιών σας, στο μάτι που είναι μικρότερο εφαρμόστε μια παχύτερη ποσότητα της ίδιας γραμμής στην εξωτερική γωνία για να φανεί μεγαλύτερο.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Στρογγυλά μάτια.

Για στρογγυλά μάτια, κοιτάξτε να δείτε αν τα λευκά των ματιών σας κατά μήκος του κάτω μέρους των ιρίδων σας είναι ορατά όταν κοιτάζετε ευθεία μπροστά. Ένας άλλος δείκτης είναι ότι σίγουρα θα μπορέσετε να δείτε τις πτυχές του ματιού σας καθαρά όταν τα μάτια σας είναι ανοιχτά.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Επιλέξτε μία πιο επιμήκη γραμμή, για να εμποδίσετε το σχήμα σας από το να φαίνεται πολύ κυκλικό, την οποία μπορείτε να επιτύχετε με υγρό eyeliner στις κάτω βλεφαρίδες. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τη γραμμή πιο λεπτή στις εσωτερικές γωνίες και παχύτερη στις εξωτερικές γωνίες.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μεγάλα μάτια.

Τα μεγάλα μάτια είναι συνήθως μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, όπως η μύτη και το στόμα σας.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Δεδομένου ότι τα μεγάλα μάτια μπορούν να υποστηρίξουν πολλά διαφορετικά look, λόγω του μεγέθους και του σχήματος τους, μπορείτε να πειραματιστείτε με κάτι πιο ασυνήθιστο, όπως αυτή η διπλή γραμμή eyeliner. Για να το δημιουργήσετε, κάντε μια κίνηση που εκτείνεται από την ανώτερη γραμμή των βλεφαρίδων και στη συνέχεια σύρετε μια δεύτερη γραμμή από τη γωνία του ματιού, στις κατώτερες βλεφαρίδες. Απλώς επιλέξτε τις σκούρα χρώματα, αντί για ανοιχτά, για να μην αλλάξετε το σχήμα σας, καθιστώντας τα ακόμη μεγαλύτερα.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μικρά μάτια.

Στα μικρά μάτια, μπορείτε να μαντέψετε πως θα φαίνονται μικρότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ένα μικρό διάστημα μεταξύ των άκρων των βλεφαρίδων σας και του οστού φρυδιών σας.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Με τα μικρά μάτια, επιλέξτε ένα ελαφρύτερο χρώμα ή ακόμα και μια μεταλλική απόχρωση, όπως ο χρυσός, που αντανακλά το φως και κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο φωτεινά. Και παραλείψτε την γραμμή στις κάτω βλεφαρίδες γιατί μπορεί να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το σχήμα των ματιών σας.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Σχιστά μάτια.

Με τα σχιστά μάτια, δεν έχετε συνήθως ευδιάκριτη πτυχή βλεφάρων και θα παρατηρήστε ότι το βλέφαρό σας βρίσκεται σε πιο επίπεδη μορφή, εξηγεί η Jaikaran. Το οστό των φρυδιών σας θα είναι συνήθως λιγότερο εμφανές.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Όταν βάφετε τις πάνω βλεφαρίδες σας, ξεκινήστε με μια λεπτή γραμμή, χρησιμοποιώντας υγρό eyeliner στην εσωτερική γωνία, καθιστώντας την σημαντικά πιο παχιά καθώς μετακινείστε προς την εξωτερική σας γωνία. Με αυτό τον τρόπο η γραμμή παραμένει πλήρως ορατή όταν ανοίγετε τα μάτια σας.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μάτια με πιο χαμηλά τα βλέφαρα.

Τα μάτια που έχουν πιο χαμηλά τα βλέφαρα, τείνουν να έχουν λιγότερο χώρο, αλλά μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι το ανώτερο βλέφαρο σας καλύπτει την πτυχή του ματιού σας όταν αυτά είναι ανοιχτά.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Δοκιμάστε μια παχύτερη επένδυση προς τις εξωτερικές γωνίες, βεβαιώνοντας ότι η γραμμή είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις βλεφαρίδες σας καθώς οι λεπτές, απλές γραμμές μπορούν εύκολα να χαθούν όταν το μάτι σας είναι ανοιχτό, εξαιτίας του λιγότερου χώρου λόγω των βλεφάρων, με αποτέλεσμα να φαίνεται το μάτι μικρό. Εάν δημιουργήσετε ένα cat eye,  όπως έκανε εδώ η Jaikaran, είναι σημαντικό να σχηματίσετε την άκρη πιο παχιά στην εξωτερική γωνία πριν τη γεμίσετε, έτσι ώστε να διατηρήσει τη φόρμα της με τα μάτια σας ανοιχτά.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μάτια κοντά το ένα με το άλλο.

Εάν ο χώρος μεταξύ των εσωτερικών γωνιών των ματιών σας είναι μικρότερος από το πλάτος ενός από τα μάτια σας, τότε αυτό είναι το σχήμα σας.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Το μυστικό για μάτια που βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, είναι να ξεκινήσετε το eyeliner στο μέσον του βλεφάρου και να το επεκτείνετε περισσότερο από την άκρη του ματιού σας σε ευθεία γραμμή, την οποία μπορείτε να κάνετε και στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγη λάμψη στην εσωτερική γωνία και στο κόκαλο των φρυδιών σας για να τα φωτίσετε.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EYELINER  ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΜΑΤΙΟΥ

Μάτια πιο βαθιά στις κόγχες.

Για μάτια πιο βαθιά στις κόγχες δεν έχει να κάνει τόσο με το σχήμα όσο με την τοποθέτησή τους, η οποία συμβαίνει να είναι λίγο πιο βαθιά στο πρόσωπό σας. Εξαιτίας αυτού, το κόκαλο του φρυδιού σας μπορεί συχνά να φαίνεται πιο έντονα και να επισκιάζει τα μάτια σας, κρύβοντας τα βλέφαρά σας.

Για να πετύχετε την ιδανική εφαρμογή για εσάς: Σχηματίστε μια λεπτή γραμμή όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες σας, διατηρώντας οποιοδήποτε από το πάχος της γραμμής προς το εξωτερικό μισό του ματιού. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια άλλη λεπτή γραμμή κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων, παχύνετε την επένδυση ελαφρώς προς το εξωτερικό μισό, αφού η εφαρμογή του eyeliner με παχύ τρόπο στις εσωτερικές γωνίες μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σας είναι ακόμη περισσότερο «κρυμμένα».

by Elena Tsakiridou

ikonomakis.gr

 

 

 

Σχολιάστε