Ευαίσθητη επιδερμίδα: Είστε σίγουροι ότι είναι ο τύπος σας και ότι τη φροντίζετε σωστά;

TALK_SENSITIVESKIN– Τι τύπο επιδερμίδας έχεις;
– Ευαίσθητη, σίγουρα. 
– Πώς το έχεις καταλάβει. 
– Μα είναι εμφανές.  Το νιώθω. 

8 στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. 
Οι περισσότερες από αυτές δε γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου τύπου δέρματος. Μάλιστα, αισθάνονται την ευαισθησία της επιδερμίδας τους ακόμη πιο έντονα όταν συζητήσουν για αυτή! Στην πραγματικότητα, οι μισές από αυτές έχουν πράγματι ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού οι υπόλοιπες βιώνουν συμπτώματα άλλων τύπων επιδερμίδας. Η ξηρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου, η λιπαρότητα στη ζώνη Τ ή τάση για ακμή δεν καθιστούν ένα δέρμα ευαίσθητο, αντίθετα το καθιστούν ξηρό, μικτό και ακνεικό αντίστοιχα. Η ευαισθησία της επιδερμίδας έχει να κάνει με δέρμα που ερεθίζεται εύκολα, έχει αίσθημα κνησμού, βγάζει κοκκινίλες, ξεφλουδίζει, καίγεται εύκολα, ξηραίνεται έντονα, αφήνει αίσθηση τραβήγματος, είναι τραχύ, αντιδράει στον ήλιο, στις αλλαγές θερμορκρασίας και στα κοινά προϊόντα περιποίησης.

Πώς φροντίζουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα; 
Το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Τα προϊόντα που συνθέτουν την καλλυντική περιποίηση μιας τέτοιας επιδερμίδας πρέπει να είναι καλά επιλεγμένα και συχνά απαιτούν τη γνώμη δερματολόγου ή φαρμακοποιού. Τα καλλυντικά της καθημερινής φροντίδας πρέπει να περιέχουν φυσικά συστατικά και όχι βαριά χημική σύνθεση. Επίσης, είναι σημαντικό να μην περιέχονται αρώματα, αλλεργιογόνα ή φαγεσερωγόνα, καθώς η ευαίσθητη επιδερμίδα δε μπορεί να τα «αντέξει».
Ο σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς οι ρύποι και το μακιγιάζ την επιβαρύνουν. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε προϊόντα που τη σέβονται και δεν την ερεθίζουν. Η αγορά έχει άφθονα τέτοια προϊόντα για κάθε budget. Η απολέπιση πρέπει να αποφεύγεται, καθώς κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα να αντιδράει έντονα και απρόβλεπτα. Αν είναι ανάγκη, καλύτερο να γίνεται μέσα από κάποια εξατομικευμένη θεραπεία σε δερματολογικό ιατρείο.
Η ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος πρέπει επίσης να γίνεται με εξειδικευμένες επιλογές και αν είναι δυνατόν να μη συνδυάζεται με έντονα αντιγηραντικά συστατικά, τόσο το καλύτερο, αφού συστατικά όπως το άλφα υδροξύ προκαλεί ερεθισμούς. Η αντηλιακή προστασία είναι σαφώς απαραίτητη και πρέπει να είναι ρουτίνα κάθε μέρα, όλο το χρόνο.
Τέλος, σχετικά με το μακιγιάζ καλό είναι  να γίνεται με υποαλλεργικά προϊόντα και όσο το δυνατόν λιγότερο για να αναπνέει το δέρμα. Η κοσμητολογία έχει και εδώ να προτείνει πολλά, ειδικά προϊόντα, γεγονός που κάνει όλες τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα, αλλά με διάθεση για  πιο έντονο μακιγιάζ να βρίσκουν τη λύση τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s