Πανάδες και καφέ κηλίδες: Η επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι εκπέμπει SOS!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν το μαύρισμά μας αρχίζει να φεύγει και αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια στρατηγική επανόρθωσης, ανακαλύπτουμε νέους μόνιμους «επισκέπτες» στην επιδερμίδα μας.  Ανάμεσα σε αυτούς – και ειδικά όσο περνούν τα χρόνια – είναι οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες, ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες στις μεσογειακές χώρες, άρα και στην Ελλάδα. Οι πανάδες, αυτές οι χαρακτηριστικές δυσχρωμίες, είναι βλάβες του δέρματος που προκαλούνται κυρίως από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μπορεί να κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους. Πολλές από αυτές δεν είναι πρόσφατες βλάβες, αλλά έχουν ξεκινήσει να «δουλεύονται» αρκετά χρόνια πριν, τις εποχές που καθόμασταν στον ήλιο χωρίς προστασία είτε από άγνοια, είτε από ανεμελιά των νεανικών μας χρόνων. Τώρα που γνωρίζουμε πόσο συσσωρευτικές είναι οι φθορές του ήλιου και πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί από νωρίς. Τι γίνεται, όμως, με τις βλάβες που ήδη έχουν εγκατασταθεί χωρίς να μας ρωτήσουν στην επιδερμίδα μας;

Η γνώμη των ειδικών

Αρχικά, αν αντιμετωπίζουμε έντονα προβλήματα πανάδων, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας. Εκείνος θα μας καθοδηγήσει κατάλληλα και θα μας δώσει τη σωστή κατεύθυνση, συχνά ξεκινώντας με μια εξειδικευμένη θεραπεία στο ιατρείο, η οποία κρίνεται απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις. Πέρα από αυτή τη θεραπεία που θα βελτιώσει το πρόβλημα, θα μας δώσει και συμβουλές φροντίδας για κάθε μέρα, ώστε να ακολουθήσουμε μια ολιστική προσέγγιση απέναντι στο πρόβλημα.

Εξειδικευμένα προϊόντα

Η κοσμητολογία, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα των πανάδων, έχει πραγματοποιήσει χρόνια ερευνών για να φτάσει στην ιδανική λύση περιποίησης, γεγονός που μας έχει χαρίσει πολλά εξειδικευμένα προϊόντα κατά των πανάδων που μπορούμε να εμπιστευτούμε για καθημερινή χρήση. Αυτά τα προϊόντα αξιοποιούν επιστημονικά μελετημένες συνθέσεις που αποχρωματίζουν τις πανάδες και εισχωρώντας στην επιδερμίδα δρουν κατά της μελάχρωσης που έχει προκληθεί από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Οι συνθέσεις αυτές, πέραν του ότι δρουν επιθετικά απέναντι στο υπάρχον πλήθος πανάδων, δρουν και προληπτικά, με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν μελλοντικές βλάβες. Έτσι, ο συνδυασμός επίθεσης και άμυνας δημιουργεί το κατάλληλο όπλο ενάντια στο πρόβλημα.

Αντηλιακή προστασία

Εφόσον γνωρίζουμε ότι η αιτία εμφάνισης των πανάδων είναι ο ήλιος και βλέπουμε τα αποτελέσματά στην επιδερμίδα μας, ένας ακόμη λόγος να τον κρατήσουμε σε ασφαλή απόσταση όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Οι βλάβες δεν προκύπτουν μόνο επειδή εκτεθήκαμε στον ήλιο το καλοκαίρι, καθώς εκείνος είναι παρών και τους 12 μήνες του χρόνου, ακόμη και όταν η θερμοκρασία παραμένει σε μονοψήφιους αριθμούς τη χειμερινή περίοδο! Η αντηλιακή προστασία, λοιπόν, είναι προτεραιότητα και προϋπόθεση για μια όμορφη και νεανική επιδερμίδα, οπότε το αντηλιακό μας θα πρέπει να παραμείνει στην ρουτίνα ομορφιάς μας κάθε μέρα.  Ειδικά στα σημεία που παρουσιάζεται πολύ έντονο πρόβλημα, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, εφαρμόζοντας έξτρα ποσότητα ή επιλέγοντας εύκολα στη χρήση προϊόντα για τοπική εφαρμογή, όπως είναι τα προϊόντα σε στικ.

model-984246_960_720

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s