Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν ανοίξουμε φυσικά το χρώμα των μαλλιών μας

Το καλοκαίρι είναι κοντά και ήδη μπορούμε να αισθανθούμε το θαλασσινό αλάτι στο δέρμα μας. Με τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες έρχεται και ο δυνατός ήλιος, με το έντονο μαύρισμα και το πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών. Οι ακτίνες του ήλιου είναι γνωστό ότι αποχρωματίζουν τη μελανίνη των μαλλιών και τα κάνουν να φαίνονται πιο ανοιχτόχρωμα, αλλά συνήθως αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να φανεί τόσο εκπληκτικό που μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε ακόμα και μετά το καλοκαίρι. Ορίστε οι συμβουλές των κομμωτών σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να «ανοίξετε» φυσικά τα μαλλιά σας, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και μετά από αυτήν.

Είναι πραγματικά δυνατό να «ανοίξουμε» φυσικά τα μαλλιά μας;

Όλοι έχουμε ακούσει τις εναλλακτικές λύσεις για πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά στο σπίτι, δοκιμάσαμε να βάλουμε χυμό λεμονιού στα μαλλιά μας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτές οι θεραπείες μπορούν μερικές φορές να λειτουργούν, αλλά είναι συνήθως λιγότερο ασφαλείς από εκείνες που κάνει ένας ειδικός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΑΣ

Τα φυσικά συστατικά μπορεί να είναι απρόβλεπτα και ενδεχομένως να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στα μαλλιά που δεν μπορεί καν να διορθωθεί από κανέναν επαγγελματία. Επιπλέον, ο κομμωτής μπορεί να προσθέσει διάσταση στο χρώμα, πράγμα που τα συστατικά της κουζίνας μας δεν μπορούν να το κάνουν. Ωστόσο, αν  αφήσουμε στην άκρη όλα τα αρνητικά, ναι, είναι δυνατόν να «ανοίξετε» τα μαλλιά σας στο σπίτι.

Ποια φυσικά συστατικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  για να φωτίσουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι;

Η κομμώτρια  Savanna Palladino έχει δει μερικούς από τους πελάτες της να χρησιμοποιούν συστατικά όπως χυμό λεμονιού, ξύδι, χαμομήλι, μπύρα και μαγειρική σόδα. Παρατηρεί ότι ο χυμός λεμονιού και το χαμομήλι είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι για να ξανοίξετε σταδιακά τα μαλλιά σας επειδή είναι σχετικά ήπια συστατικά, αλλά συνιστά να τα χρησιμοποιούμε κυρίως στα άκρα και όχι σε ολόκληρη την τρίχα. Εν τω μεταξύ, το ξίδι, η μπύρα και η μαγειρική σόδα είναι πιο επεμβατικά και μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΑΣ

Αν επιλέξουμε να φωτίσουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι, ποιες είναι οι τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

Όλοι οι εμπειρογνώμονες συμφώνησαν ότι οι θεραπείες μαλλιών στο σπίτι δεν πρέπει να εφαρμόζονται στις ρίζες. Εφαρμόστε τες πιο κοντά στα άκρα των μαλλιών για μια πιο φυσική εμφάνιση. Η κομμώτρια Sharon Dorram, υποστηρίζει ότι οι ρίζες τείνουν να προσλαμβάνουν πιο καλά τις χρωστικές και οι μέθοδοι στο σπίτι μπορούν να κάνουν την κορυφή του κεφαλιού σας να φαίνεται πορτοκαλί. Αφού ξανοίξετε τα μαλλιά σας, συνιστά επίσης να «χρησιμοποιήσετε μια μάσκα θεραπείας για να τα κρατήσετε τα λαμπερά και υγιή».

Οι κομμωτές Kitty Greller και Dana Yurick σημειώνουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το «άνοιγμα» των μαλλιών στο σπίτι απαιτεί υπομονή. Η Yurick αναφέρει ακόμη ότι λέει στους πελάτες της απλά να κάθονται στον ήλιο και να «αφήσουν τη φύση να κάνει τα δικά της». Απλά μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΑΣ

Ποιοι τύποι  μαλλιών θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία με το άνοιγμα των μαλλιών στο σπίτι;

Η κομμώτρια Amelia Trammel σημειώνει ότι οι άνθρωποι με μαλλιά που δεν έχουν υποστεί κάποια άλλη επεξεργασία με βαφή και άτομα με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, θα επωφεληθούν περισσότερο από την πρακτική αυτή στο σπίτι. Αν και τα πιο σκούρα μαλλιά μπορεί να έχουν μερική επιτυχία, λέει ότι οι άνθρωποι με ξανθά μαλλιά θα δουν τη μεγαλύτερη διαφορά.

Τι πρέπει να αποφύγουμε εάν προσπαθούμε να ξανοίξουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι;

Όλοι οι κομμωτές υποστήριξαν ότι πρέπει να αποφύγουμε προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο. Αν και ανοίγουν το χρώμα γρηγορότερα, μπορούν να μετατρέψουν τα μαλλιά σας πορτοκαλί και να συγκεντρωθεί το υπεροξείδιο μέσα στον άξονα των μαλλιών, κάτι που θα σας προκαλέσει προβλήματα αν αποφασίσετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας επαγγελματικά. Το υπεροξείδιο μπορεί επίσης να επηρεάσει μόνιμα την υφή και την αίσθηση της τρίχας σας.

by Elena Tsakiridou

ikonomakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s