Γιατί δεν μεγαλώνουν τα μαλλιά μου; 5+1 Λόγοι!

Γιατί δεν μεγαλώνουν τα μαλλιά μου; Υπάρχουν αρκετές πιθανές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση που μας γίνεται σχεδόν καθημερινά! Οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε υγιή, «πλούσια» και μακριά μαλλιά. Είναι λοιπόν αρκετά καταθλιπτικό όταν τα μαλλιά σταματούν να μεγαλώνουν. Εάν τα μαλλιά σου δεν είναι κατεστραμμένα λόγω προβλημάτων υγείας ή χημικών, θα πρέπει να συνεχίσουν να μεγαλώνουν από 1-3 πόντους τον μήνα.

Εάν σου φαίνεται ότι έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται κανονικά, μπορείς να διαβάσεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πλούσια και μακριά μαλλιά:

#1. Ταλαιπωρημένες άκρες μαλλιών!

Οι ταλαιπωρημένες άκρες είναι ο λόγους που δεν μεγαλώνουν τα μαλλιά σου

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι δεν μεγαλώνουν τα μαλλιά σου, στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει «σπάσιμο» της τρίχας μόλις φτάσει σε κάποιο μήκος και ειδικά στις άκρες. Στους λόγους που μπορεί να μην μεγαλώνουν τα μαλλιά σου συγκαταλέγονται και ο αποχρωματισμός (ντεκαπάζ) των μαλλιών, ειδικά όταν γίνεται από μη επαγγελματίες και με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα. Επίσης, το λάθος βούρτσισμα και ο κακός χειρισμός των μαλλιών σου μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και καταπόνηση, που με τη σειρά τους προκαλούν «σπάσιμο» των μαλλιών. Όπως είπαμε στον πρόλογό, τα μαλλιά σου μεγαλώνουν σε κανονικές συνθήκες 1-3 πόντους τον μήνα! Αν λοιπόν «σπάζουν» οι άκρες με τον ίδιο ρυθμό, δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη.

#2. Εξυγίανση τριχωτού!

καστανή κοπέλα με πρόβλημα λιπαρότητας

Το τονίζουμε καθημερινά πως ακόμα και ένα λάθος σαμπουάν μπορεί να «φράξει» τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής και να έχει επιπτώσεις στη τριχοφυΐα. Το τριχωτό της κεφαλής σου θα πρέπει να μπορεί να αναπνεύσει. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείς επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών αποκλειστικά για τις δικές σου ανάγκες! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα προϊόντα styling που τις περισσότερες φορές είναι λάθος και ο τρόπος χρήσης! Μη διστάσεις να ρωτήσεις τον κομμωτή σου! Η σωστή διάγνωση και εκπαίδευση για το ιδανικό χειρισμό του τριχωτού και των μαλλιών στο σπίτι ,σίγουρα είναι μια καλή αρχή!

#3. «Ψαλίδα» στα μαλλιά!

Η ψαλίδα δεν αφήνει τα μαλλία σου να μεγαλώσουν.

Η ψαλίδα εμποδίζει τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν. Είναι το φαινόμενο που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενυδάτωσης και παρατηρείται ακόμα και σε φυσικά μαλλιά που δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Ορισμένες γυναίκες προσπαθούν να διατηρήσουν το μήκος όσο το δυνατόν περισσότερο αποφεύγοντας το καθιερωμένο κούρεμα-καθάρισμα, χωρίς όμως στην ουσία να κερδίζουν κανένα μήκος. Τα μαλλιά αρχίζουν να χωρίζουν από τις άκρες και συνεχίζουν και στο υπόλοιπο στέλεχος της τρίχας , δημιουργώντας λεπτότερα νήματα! Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κουρεύεις-καθαρίζεις τα μαλλιά σου κάθε 10-12 εβδομάδες για να αποφύγεις την ψαλίδα και να διατηρείς τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση.

#4. Ηλικία!

Καντανή κοπέλα - κοντά μαλλιά

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας τείνουν να εξασθενούν. Αρχίζουν να πέφτουν και να εξασθενούν με ταχύτερο ρυθμό, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται πιο λεπτά και λίγα. Επιπλέον, η παραγωγή ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής αρχίζει επίσης να επιβραδύνεται και εξαιτίας αυτού, τα μαλλιά σου μπορεί να είναι λιγότερο ενυδατωμένα και εμφανίζονται πιο σκληρά και ξηρά. Συναισθηματικό στρες μπορεί επίσης να συνδέεται με την τριχόπτωση και τη μειωμένη ποιότητα των μαλλιών. Φρόντισε τον εαυτό σου με ένα μασάζ στο κομμωτήριο ή μια μάσκα μαλλιών. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να βελτιώσεις τη φυσική σου εμφάνιση και την ψυχολογία σου!

#5. Θερμικά εργαλεία!

hair styling - μήκος μαλλιών

Κυκλοφορούν τέτοια εργαλεία ανάμεσά μας σε διάφορες μορφές και σχήματα! Το «σπάσιμο» και η «ψαλίδα», στις άκρες, η ξηρότητα και άλλες βλάβες των μαλλιών μπορεί συχνά να αποδοθούν σε υπερβολικό θερμικό styling συνήθως στο σπίτι. Οι υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των πιο πολυπόθητων χτενισμάτων προκαλούν βλάβη στην επιφάνεια της τρίχας και έτσι μειώνουν την ανάπτυξη τους. Χρησιμοποίησε προϊόντα ενυδάτωσης, σπρέι και προστατευτικούς ορούς για να αποτρέψετε την έντονη βλάβη που προκαλείται από τα θερμικά εργαλεία!

#6. Γονίδια!

μαμά και παιδί - πλούσια μαλλιά

Κάθε ένας από εμάς έχει ένα ξεχωριστό κύκλο ανάπτυξης τρίχας που πραγματικά αποφασίζει τη δυνατότητα των μαλλιών μας να φτάσουν το μέγιστο μήκος τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά μας θα σταματήσουν να αναπτύσσονται αφού φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος, αλλά η ανάπτυξη είναι ακινητοποιημένη όταν διασχίσει αυτόν τον συγκεκριμένο κύκλο, ο οποίος όμως καθορίζεται από τα γονίδια μας. Άρα η κληρονομικότητα είναι βασικός παράγοντας σε ολόκληρο τον οργανισμό μας!

letif.gr

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s